Pentru vanzatori

Vanzarea unei proprietati este un proces care implica mai multe etape. Pentru a avea o tranzactie reusita ar fi bine sa stiti care sunt pasii de urmat si, prin urmare, sa fiti pregatiti. 

 

Noi va recomandam sa tineti cont de urmatoarele etape atunci cand doriti sa vindeti o proprietate:

 

  1. Pregatirea proprietatii pentru vanzare

 

Va putem asista sa aveti documentele proprietatii gata pentru vanzare in 3 zile sau pentru depunerea imediata a unui dosar de ipoteca a unui potential cumparator.

Prima impresie lasata unui cumparator nu mai poate fi schimbata, de aceea este foarte important ca aceasta sa fie una pozitiva. De asemenea, este important sa va asigurati ca proprietatea dumneavoastra este curata, ingrijita.

 

  1. Stabilirea unui pret competitiv

 

Piata imobiliara este o piata concurentiala, oferta dumneavoastra se pozitioneaza in preferintele clientilor si in functie de pret.

In primele 7 saptamani de promovare avem cele mai mari sanse sa realizam tranzactia in cele mai bune conditii pentru dumneavoastra.

Pretul de prezentare al unui imobil trebuie sa fie cat mai apropiat de pretul estimat de vanzare si se determina in functie de locatie, caracteristici principale, starea proprietatii, oferte similare prezente si vandute si evolutia pietei. 

 

 

  1. Promovarea proprietatii

 

Pregatirea proprietatii si stabilirea unui pret corect sunt esentiale dar nu si suficiente pentru a putea vinde. Interactionam cu o piata in care ofertele sunt numeroase dar incorect promovate si cererea este foarte mare dar cu putere redusa de cumparare

Pentru o promovare eficienta este necesar sa se investeasca timp, efort si bani. Puteti apela la un broker profesionist pentru a va garanta, printr-un plan de marketing dedicat, promovarea corecta a proprietatii dumneavoastra.

 

 

  1. Stabilirea vizionarilor

 

Orice proprietate se vinde. Un anunt complet (fara omisiuni intentionate) atrage apeluri din partea clientilor ale caror nevoi sunt compatibile cu proprietatea.

La finalul procesului de vanzare exista un singur cumparator. Identificarea acestuia este de cele mai multe ori extrem de dificila si tine de aptitudinile unui agent sa faca acest lucru.

 

 

  1. Negocierea termenilor

 

In majoritatea cazurilor bunul imobil propus spre vanzare este cel mai de pret bun detinut de familie si implicarea emotionala este foarte mare.

Cele mai multe negocieri sunt considerate a fi incheiate atunci cand se stabileste pretul fara a tine cont de modalitatea de plata, termenul de incheiere tranzactie sau termenul de eliberare.

Un profesionist va considera o negociere terminata atunci cand toti termenii de vanzare au fost stabiliti.

 

 

  1. Incheierea precontractului si/sau a contractului de vanzare

 

Daca negocierea a fost completa si asumata de catre vanzator si cumparator, aceasta etapa este una fara surprize si in inertia actiunilor anterioare.

 

 

Serviciul de reprezentare exclusiva se adreseaza proprietarilor care inteleg faptul ca un profesionist va avea mai multe sanse de a tranzactiona cu succes o proprietate.

 

Reprezentarea exclusiva presupune:

 

- Plan de marketing personalizat si bine conturat

- Promovare completa in mediul online si cel offline

- Deschidere completa catre piata imobiliara

- Comision 0% la cumparare

- Analiza comparativa de piata

- Calificarea clientilor

- Feedback permanent din partea clientilor si a colaboratorilor

- Negocierea termenilor de tranzactionare in interesul proprietarului

- Asistenta permanenta

 

7 beneficii pentru a lucra in regimul de reprezentare exclusiva

 

- Plan de marketing personalizat – fiecare proprietate este unica, iar pentru a avea toti posibilii cumparatori este nevoie de o promovare care sa puna in evidenta avantajele proprietatii dumneavoastra.

 

- Analiza comparativa de piata pentru a estima pretul corect -  cu cat pretul cerut este mai apropiat de cel estimat, cu atat sansele de a vinde intr-o perioada scurta de timp si in cele mai bune conditii financiare posibile cresc.

 

- Deschidere completa catre piata imobiliara – desi veti lucra cu un singur agent, prin sistemul de colaborare implementat veti fi prezent in baza de date a tuturor agentiilor imobiliare din Bucuresti, si nu numai. 

 

- Timpul – cea mai importanta resursa – castigati timp prin: interactiunea doar cu clientii calificati, delegarea agentului tau de:

      - sarcini administrative (certificat de atestare fiscala, certificat de performanta energetica, adeverinta asociatie de proprietari, etc.),

      - relatia cu banca cumparatorului,

      - relatia cu notariatul,

      - relatia cu institutiile din administratia publica locala,

      - relatia cu agentii colaboratori,

      - actualizarea permanenta a informatiilor promovate,

      - efectuarea vizionarilor in lipsa dumneavoastra.

 

- Negociere – interesul dumneavoastra va fi intotdeauna protejat. Toate actiunile intreprinse de catre agent vor avea acest scop.

 

- Siguranta tranzactiei – vom fi alaturi de dumneavoastra pe parcursul procesului de vanzare pentru a ne asigura de succesul tranzactiei.

 

- Agent dedicat