Standard

Zona 1 Mai

Multi nu cunosc suficient de bine una dintre zonele de succes din Bucuresti: zona 1 Mai. Ea este una dintre zonele Bucurestiului care imbina frumusetea vilelor construite in urma cu un secol cu nenumarate zone verzi cat si arhitectura moderna. Amplasarea sa reprezinta un avantaj, intrucat este situata aproape de centrul Bucurestiului. Cartierul este delimitat in linii mari de Piata Victoriei, Calea Grivitei (Piata Chibrit) si Soseaua Kiseleff cuprinzand zonele Domenii, Banu Manta, Titulescu, Turda si Averescu.

muzeul_taranului_roman_1

Daca iei la pas acest cartier vei descoperi bogatia spatiilor verzi si a vilelor istorice, majoritatea monumente de arhitectura. Este una din zonele Bucurestiului care se bucura de o multitudine de cladiri culturale precum Muzeul Geologic National, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman, Palatul Kiseleff, Palatul Elisabeta si biserica Izvorul Tamaduirii.

Traficul din aceasta parte a Bucurestiului este unul relaxat, fapt de care nu se bucura foarte multe zone din capitala. Acest lucru este datorat proiectului realizat de Primaria Sectorului 1 ce consta in sistematizarea circulatiei prin introducerea sensurilor unice, masura care duce la deblocarea strazilor de cartier, folosite ca alternative de circulatie pentru marile bulevarde.

Ceea ce il pozitioneaza ca fiind un cartier de top, pe langa toate cele enumerate mai sus, se afla si arhitectura zonei, predominant cu vile construite  la inceputul secolului trecut. Acest fapt ii da o nota occidentala si toate atributele pentru un cartier rezidential.

O locuinta in acest cartier poate deveni o achizitie foarte buna, atat in cazul vilelor cat si al apartamentelor din blocurile construite in zona. Despre locuintele din aceasta zona veti afla mai multe de la colegii nostri care va vor descrie cel mai bine zona dar si proprietatile disponibile.

One Comment

  1. Pingback: Analiza imobiliara a zonei 1 Mai | Blog ImoPrest

Leave a Reply


− three = 5